Herbeleef De
Geschiedenis.

Schijnvliegveld de Kiek

75 jaar later. We vertellen vergeten verhalen. We herbeleven wat is verdwenen en koesteren onze vrijheden. Eén zo’n verhaal gaat over Schijnvliegveld De Kiek. In WOII is door Duitsland het vliegveld Gilze-Rijen in gebruik genomen. De geallieerden probeerden dit te bombarderen, maar de Duitsers probeerden de geallieerde vliegers met houten nepvliegtuigen te misleiden.

Goolse Geheimen
Buro Werktuig presents pink

The Grand Opening.

In 2019 heeft Joep Horevoorts – samen met Vrienden van de Kiek – het initiatief genomen om te laten herbeleven wat er in de oorlog op deze locatie is gebeurd. Dit door het gebied opnieuw in te richten (met informatiepanelen), de bunker op te knappen en een groot, stalen kunstvliegtuig te plaatsen. Breathtaking als je er langs fiets, echt waar!

schijnvliegveld de kiek 2019

Foto's om bij
stil te staan.

Op 26 oktober 2019 werd in Riel het schijnvliegveld De Kiek heropend. Werktuig had de eer om deze dag voor eeuwig vast te leggen op beeld. Het schijnvliegveld werd door niemand minder dan de commissaris van de koning heropend. Duizenden bezoekers kwamen een kijkje nemen hoe het stalen kunstvliegtuig ‘Messerschmitt BF109′ door een Chinook Transporthelikopter werd afgeleverd op het Schijnvliegveld. Bekijk hieronder de foto’s die Werktuig maakte.

…omdat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Ook jouw verhaal
op beeld krijgen?

Melissa Buro Werktuig