De gedachte achter Buro Werktuig.

De start: Een unieke leerwerkplek voor jonge starters (2017)

Een toekomst voor jongeren op de arbeidsmarkt. Vanuit deze wens sloegen Midpoint Brabant en Jongerenpunt Midden-Brabant de handen ineen. Dit was nodig, want in 2017 waren er naar schatting 1500 kwetsbare jongeren in onze regio ‘buiten beeld’. Wie anders dan een groep jongeren kon deze andere groep jongeren bereiken?

De oplossing was een nieuw reclamebureau, gerund voor en door jongeren en bedacht door ons moederbedrijf Scheepens. De naam? Buro Werktuig. Een naam die bruiste van energie en daadkracht. Een plek waar jongeren werkervaring opdeden en proactief aan de slag gingen met het oplossen van de jeugdwerkloosheid. Deze strategische zet leverde uiteindelijk eind 2018 enkele bijzondere awards en nominaties op!

DE BONK COMMUNICATIEPRIJS (2017)
MERK VAN HET JAAR - JONGERENPUNT (2018)
NOMINATIE VOOR EEN ESF-AWARD (2018)

Creative Agency & Social Enterprise.

De overgang naar een zelfstandig reclamebureau en sociale onderneming (2024)

Sinds 2020 kan gesproken worden van een succesvolle ‘Social Enterprise’. Zo zijn we inmiddels niet meer afhankelijk van subsidies, maar werken we op zowel project- of abonnementsbasis voor een groep toffe klanten. Nu horen we je denken: is Werktuig dan nog wel écht Werktuig? Zeker. We bieden jonge, creatieve starters nog steeds dezelfde stip op de horizon.

Zo is ons huidige team bemenst door een fijne mix van jonge routines en ambitieuze debutanten die kostbare ervaring op willen doen in de reclamewereld. Een soort sterrenelftal (lees: drietal) met een Projectmanager die het overzicht houdt als keeper, een Allround Marketeer die het (online) spel verdeelt via de tienpositie en een Art Director die het werk laat schitteren op de flanken. We zijn dus full service: van strategie en concept tot film, fotografie, design, tekstschrijven en websites. Klein maar fijn!

Part of The Creative Family.

Één bak aan creativiteit!

Buro Werktuig is trots partner van The Creative Family: een groep bureaus die dag in dag uit werken aan de mooiste merken en prachtige projecten binnen het volledige speelveld van communicatie. Van strategie- en conceptontwikkeling tot design, van videografie tot online marketing en van mediastrategie tot social content. Twee elementen staan centraal bij de bureaus die Creative Family rijk is: creativiteit (c) en het familiegevoel (f).

En voor de scheikundigen onder ons: die CF is inderdaad niet toevallig gekozen. De elektropositiviteit die de binding van koolstof (c) en fluor (f) teweegbrengt, zie je terug bij Creative Family: een aanstekelijke energie. Kom ‘m zelf eens ervaren! We wonen in Plan-t. Tot snel?

Genoeg over ons.

Laten we jouw volgende project samen opstarten!