Dit is de
sluitende
aanpak.

Gemeente Tilburg
Hoe zorgen we ervoor dat leerlingen in een doorgaande lijn van school naar de arbeidsmarkt gaan? Simpel, met maatwerk en persoonlijke begeleiding, oftewel: De Sluitende Aanpak. Hiermee maken we de verbinding tussen het talent van jongeren en de passende mogelijkheden binnen het voortgezet speciaal onderwijs, de gemeente en het bedrijfsleven. Hoe deze bundeling van krachten eruit ziet? Bekijk hieronder de voorlichtingsvideo:

Meedraaien in
de maatschappij.

Zoals je ziet gaat deze aanpak niet alleen over de schoolperiode, maar ook over de samenwerking bij de overgang van school naar werk. Dat resulteert voor Jardell in een functie als chefkok. En voor Qwendoline in een leuke baan als verkoopmedewerker. Dankzij deze aanpak vinden we voor elke leerling een passende werkplek. Dit is belangrijk, want zo kan iedereen met zijn unieke talent en op zijn eigen manier meedoen in de samenleving.

Gezien worden.

Omdat we de video maakten voor ouders en de scholen, streefden we tijdens de opnames naar het vinden van een balans tussen informatie en inspiratie. Zo zochten we tijdens de interviews naar het stukje zingeving in de werkzaamheden. En vonden we de juiste verhaallijn tijdens de eindmontage. Het resultaat? Verhalen die gezien en gehoord mogen worden. De verhalen van Jardell en Qwendoline maken inzichtelijk hoe de Gemeente Tilburg proactief werkt aan het stimuleren van een eerlijke en inclusieve arbeidsmarkt. In 2023, maar ook in de toekomst.

Ping Buro Werktuig

Klaar voor jouw verhaal?

Kan jouw project of organisatie ook een voorlichtingsvideo gebruiken? Wij maken het voor je. Nieuwsgierig? Ping, onze projectmanager vertelt graag wat er allemaal mogelijk is!