Alle jongeren in beeld

Verhalen vertellen van onvindbare jongeren

Wij van Werktuig houden van bruggen bouwen. Niet zomaar bruggen, maar abstracte. Tussen de wetenschap en de praktijk. Samen met Ásta Berglind (Tilburg University) – die de wetenschap in dook – zochten we naar manieren om de abstracte wereld van data onderzoek met de realiteit van hedendaagse Tilburgse jongeren te verbinden. Alle jongeren in beeld is de titel van de expositie waar we de resultaten toonden. Zo kregen de bezoekers een kijkje in de wereld van deze groep jongeren vanuit het perspectief van henzelf. 

Portretfotografie

Twaalf portretten van Tilburgse jongeren

Ásta speurde met datascience-technieken naar jongeren die onzichtbaar waren in de regio. Twaalf jongeren hebben zich laten portretteren. De verhalen vertellen hoe zij dealen met: studiekeuzes, werkloosheid, ziekten of andere tegenslagen in hun leven. Onze fotograaf Esmee Jacobs maakte van deze twaalf jongeren de onderstaande portretten.

© Fotografie: Esmee Jacobs

Expositie in de Hall of Fame

Logo, programmaboekje & kubus

Tijdens de expositie kwamen beleidsmakers, jongerenwerkers, onderzoekers en jongeren een kijkje nemen naar de twaalf verschillende verhalen. Werktuig had de eer om de expo te mogen voorzien van een strakke stijl. We ontwikkelden een logo, programmaboekje en grote kubussen waardoor deze onzichtbare jongeren een gezicht kregen.

© Fotografie: Esmee Jacobs

Nieuwsgierig naar de verhalen van deze jongeren?

DOWNLOAD DE 12 VERHALEN