3 redenen om te kiezen voor een animatie

Animaties poppen tevoorschijn als emotionele eindejaarsposts van mensen op hun social pagina. Wij noemen ze liever mini-disney films. Nu bezoekers snel zijn afgeleid wanneer een melding tevoorschijn popt, wil jij ervoor zorgen dat je eventjes iemands aandacht mag lenen. Hieronder lees je 3 redenen waarom animaties deze aandacht juist wèl vasthouden.
1. Bij een animatie hoef je zelf niks te doen

We zijn vaak actief aan het scannen als we online zijn. Scrollen, scrollen… herkenbaar? Het wordt natuurlijk een ander verhaal als je iets leest. Lezen doe je actief. Een filmpje kijken kun je lekker ontspannen doen. Met een animatievideo kun je dus vertellen wat je wil vertellen, terwijl de ander daar niet veel inspanning voor hoeft te doen. Handig als je mensen wil bereiken die geen lezers zijn.

"Een filmpje kijken is lekker achterover leunen en info ontvangen."

– Juul, art director

2. Een animatie delen we graag met anderen

Heb je een animatievideo? Top! Je kunt er veel meer uithalen dan deze alleen op de website plaatsen. Je kunt het inzetten tijdens presentaties, als je events bezoekt of iets anders interactiefs gaat doen. Tipje van ons: betrek zoveel mogelijk partners erbij als je de animatie deelt via social media. Tag ze in je bericht. Er zijn zoveel mensen op deze manier te bereiken – zonder dat je hier voor hoeft te betalen. Je weet maar nooit welke mensen je bereikt. Mond-tot-mond reclame blijft een goudmijn. 

"In nog geen minuut kun je met een animatie zoveel zeggen."

– Rhodney Frans, ex Art-Director

3. Een animatie vertelt veel in een korte tijd

Vaak willen we zoveel mogelijk vertellen. Het is alleen super zonde als je zoveel inspanning levert voor een sterk stuk tekst dat niet gelezen wordt. Met een animatie kun je in nog geen minuut zoveel zeggen. Dat zie je bijvoorbeeld heel duidelijk in de animatie die we maakten voor het Jongerenpunt (zie hieronder). Vrijwel alles wat het Jongerenpunt doet, vertellen we in 60 seconden. Wil je nog meer weten? Dan check je de site. Zo simpel kan het zijn.


Nieuwsgierig naar andere verhalen?

Bekijk dan eens onze andere blogs.

Hoe kies ik de juiste voice-over stem
Hoe kies ik de juiste voice-over stem?

Ga je aan de slag met een animatievideo? Grote kans dat je dan ook een voice-over gaat uitkiezen. Op voice-booking.com heb je de keuze uit honderen verschillende stemmen. Van de radiostem van Gerard…

NU LEZEN