De Vernieuwde Cultuur Van Hall Of Fame Op Video

Onze uitwerking van een brandmovie bij een nieuw imago

Melissa Buro Werktuig

       Geschreven door Schirley, Projectleider

Kennis krijg je uit ervaring. Als Buro Werktuig gaan we de boel eens om draaien. Maak kennis met onze nieuwste creatie: ‘weetlust’. In deze blogreeks gaan we onze honger naar kennis en creativiteit met jou delen. Laat je meenemen door verhalen die ons ontroeren, onze verbeelding kietelen en ons inspireren tot het smeden van slimme campagnes. Vandaag bespreken we een opdracht vanuit het werkveld. Hoe hebben wij dit aangepakt en wat hebben we hier uit gehaald?

Zoals je hierboven wellicht al ziet, gaat het om onze vrienden van ‘Hall of Fame’. Een cultureel walhalla waar muziek, sport en kunst samen geweven wordt in een prachtig warm kleed. Een kleed waar enkele jaren geleden aan gewerkt moest worden. Het gebouw van de Hall of Fame was namelijk toe aan wat TLC (tender, love and care).

Nadat het gebouw weer een nieuw dak heeft gekregen en daarbij ook een nieuwe indeling/interieur, werden de sferen uiteindelijk ook anders. Wat ook niet gek is, want als je bij een kleedje nieuwe soorten draden gaat toevoegen, ziet deze er ook anders uit. Soms is het wennen en soms klikt het meteen!

Hieronder ontdek je hoe wij dit nieuwe kleedje aan de man hebben gebracht via een brandmovie.

Stap 1 – Ga het gesprek aan

Het personeel is een van de belangrijke schakels van het kloppend hart van het bedrijf. De cultuur is daarmee het snelst te achterhalen door gewoon een gesprek aan te gaan. Voel tijdens een gesprek dan ook aan waar de behoefte ligt en vraag het na om dit gevoel te bevestigen.

Stap 2 – Pas storytelling toe

Om het verhaal en merk nog langer in ‘the top of mind’ te houden, is het toepassen van storytelling een perfecte aanvulling zijn. Hierbij vertel je een verhaal waarin je tevens alle kenmerken van (in dit geval) het gebouw toelicht en de activiteiten die daarin afspelen.

Stap 3 – Waan jezelf helemaal in de organisatie als bezoeker/klant

Maar echt, duik erin. Proef de organisatie en zijn kloppend hart. Want niets is erger dan een video te maken die niet naar tevredenheid gemaakt is…

Het kan soms wat tijd vergen, begrijp me zeker niet verkeerd. Maar de waarde die ik hier onder andere uit heb gehaald is onbetaalbaar. Je levert iets op voor de klant waar hij/zij écht tevreden mee is. En niet al te onbelangrijk; mocht het zo zijn dat er nog vaker dit soort opdrachten uitrollen, dan zit het kloppend hart bij onze organisatie er al helemaal in gegoten. Ook voor het vervolg scheelt dit weer tijd, en niet al te onbelangrijk, geld!

Dus vergeet niet, luisteren en ervaren is onbetaalbaar.

De essentie

En daar draait het uiteindelijk om. In een brandvideo is het belangrijk om te luisteren, door te vragen en echt een duidelijk idee te vormen van hoe een organisatie eruitziet.

Vanuit dit oogpunt is het van belang om genoeg beelden te schieten, ondanks dat er al een script klaar ligt. Er zijn altijd bepaalde elementen die een emotionele waarde hebben vanuit de organisatie, maar waar jij als outsider wellicht niet bij stil hebt gestaan.

De video komt vóór begin 2024 online. Check de socials en hou ons in de gaten. Mocht je zelf ook graag een brandvideo willen voor je bedrijf? Dan helpen wij uiteraard graag en gaan we het gesprek aan.

Buro Werktuig


Meer Weetlust?

Dwaal op je gemak door onze overige blogposts.

Hoe kies ik de juiste voice-over stem
De perfecte vertelstem voor je volgende video

Overweeg je om een brandmovie of animatievideo te ontwikkelen? Grote kans dat je dan ook een voice-over gaat uitkiezen. Een goede vertelstem maakt jouw video helemaal af – net als schoenen dat bij je…

NU LEZEN

Een Website Opleveren Binnen 11 Dagen?

Een Website Opleveren Binnen 11 Dagen? Dit is hoe wij dankzij een heldere visie tijd wisten te winnen. We gaan terug naar 19 september 2023, de dinsdag waarop het hoofdstuk van de Goejenhandel…

NU LEZEN

Weetlust - Wat Is De Kracht Van Een Goede Planning?
Wat Is De Kracht Van Een Goede Planning?

Wellicht herken je jezelf in de volgende situatie; je begint rustig je dag en weet dat er veel op de planning staat voor de dag. Voordat je aan de opdracht kan beginnen (in iedere willekeurige…

NU LEZEN

Een Ontroerende Medaille voor ‘Malle’ Babbe

KNGF lanceerde vorig jaar een videocampagne waarin drie baasjes een ode brachten aan hun trouwe viervoeter. Ieder baasje las een zelfgeschreven brief voor en overhandigde na afloop een medaille als…

NU LEZEN

3 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR EEN ANIMATIE
Voordelen van een Animatiefilm voor je Bedrijf

Animaties poppen tevoorschijn als emotionele eindejaarsposts van mensen op hun social pagina. Nu bezoekers snel zijn afgeleid wanneer een melding tevoorschijn popt, wil jij ervoor zorgen dat je…

NU LEZEN